Haber

MEB Teftiş Kurulu Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

meb Teftiş Kurulu Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Türk eğitim sisteminde kalite güvence sistemi kurarak kurumsal ve bireysel gelişimi sağlamaya yönelik rehberlik ve kontrol, izleme ve değerlendirme çalışmalarını düzenleyen Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği yayımlandı.
Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik, Teftiş Kurulu’nun teşkilat ve görevleri ile çalışma usul ve esaslarını; amir, lider yardımcıları, müfettiş ve müfettiş yardımcıları ile büro çalışanlarının görev, yetki ve sorumlulukları; Teftiş edilenlerin yükümlülükleri, müfettiş yardımcılarının mesleğe girişleri, yetiştirilmeleri, yeterlik sınavları, atanmaları, müfettiş ve başmüfettişliğe atanmaları ve işyerlerinde atanma usullerini kapsar.

Otizmli Çocuğa Cinsel İstismar Davası Yeniden Başlıyor

Rehberlik yüklü, kurumların öz değerlendirmelerini de dikkate alacak, gerekliliklere uygun bilimsel yöntem ve tekniklerle yapılacak yönlendirme ve kontrollerde kişisel ve kurumsal gelişimin sağlanması amaçlanacaktır. çağın Buna göre kurumlar her zaman izlenecek ve değer verilecektir. Değerleme verileri, periyodik olarak veya talep edildiğinde analiz edilerek raporlanacak ve politika gelişimine katkı sağlamak amacıyla ilgili birimlere sunulacaktır. Kalite güvence sistemi kapsamında her zaman iyileştirme ve gelişmenin sağlanması için kurumlara gerekli yönlendirmeler yapılacaktır.
Resmi Gazete’de Yayımlanan Meb Teftiş Kurulu Yönetmeliği

Teftiş Kurulunda yeterli sayıda Başkan Yardımcısı görevlendirilecek

Başkana görevlerin ifasında yardımcı olmak üzere heyette görevli müfettişlerin ortasından yeterli sayıda lider yardımcısı görevlendirilir. Bakanlık müfettiş yardımcıları, 4 yıllık lisans eğitimi veren öğretmenlik alanları, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinden mezun olacak. Bakanlık müfettiş yardımcılığı için yapılacak yarışma sınavı KPSS sonucuna göre atanacak adaylar için sadece yazılı veya sözlü sınavdan oluşacak.
Yarışma sınavına, en az 4 yıl lisans eğitimi veren öğretmenlik ve hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya eşdeğerliklerini alarak 8 yıl öğretmenlik yapmış olanlar girebilir. . (HAYIR) Üniversite tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar katılabilir. Müsabaka sınavında başarılı olanlar puan avantajına göre müfettiş yardımcılığına atanır. Bakanlık müfettiş yardımcıları, işbaşı müfettişleri eşliğinde 3 yıllık bir eğitim programına tabi tutulacak ve bu süre içinde hazırladıkları tezi kabul edilenler, ilgili enstitüde yapılan yeterlik sınavında başarılı olmaları halinde Bakanlık müfettişliğine atanacaklar. 3 yılın sonu. Müfettiş yardımcıları da dahil olmak üzere, müfettişlik mesleğinde en az 10 yıl görev yapmış, mesleki nitelikleri makamlarının üzerinde olan, iş bağları ve işbirliğinde tutum ve davranışlarında uygun bulunan ve uygun görülen müfettişler görevlendirilebilir. kıdemleri, başarıları ve ekip durumları dikkate alınarak başmüfettişliğe atanırlar.
Resmi Gazete’de Yayımlanan Meb Teftiş Kurulu Yönetmeliği

Çalışmalar, e-Denetim Modülü Ü aracılığıyla yürütülecek

Bakanlık teşkilatında yürütülen yönlendirme ve kontrol, izleme ve değerlendirme, teftiş, soruşturma ve ön inceleme bilgileri ile diğer veriler e-Teftiş modülü üzerinden ele alınacaktır. İnceleme ve soruşturmanın yerinde yapılması esas olmakla birlikte, inceleme ve soruşturma konusunun yurt dışında olması veya aciliyet göstermesi halinde müfettişler ve müfettiş yardımcıları kendilerine verilen inceleme ve soruşturma görevlerini telekonferans, internet üzerinden görüşme, bilgi sistemleri ve her türlü elektronik bilgi, teknolojik gelişmeler doğrultusunda Cumhurbaşkanlığının bilgisi dahilinde. – iletişim araç ve gereçlerini kullanarak merkeze veya mekana giderek yapabilecektir.
Maarif müfettişlerinin çalışmalarının koordinasyonu ile rehberlik ve kontrol hizmetlerinin bütünlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığınca sağlanacaktır. Birbirine uyumlu olarak düzenlenen MEB Teftiş Kurulu Yönetmeliği ile Maarif Müfettişleri Yönetmeliği sayesinde illerde görev yapan maarif müfettişlerinin çalışmalarının uyumu ve rehberlik ve kontrol hizmetlerinin yürütülmesinde bütünlük sağlanacaktır. plan ve programlar doğrultusunda yurt genelinde rehberlik ve kontrol hizmetleri daha aktif olarak yürütülecektir. (Kaynak: MEB) (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

haberdoganyurt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu